Parkering på stavangersk

Det er noe eget med jærbuer i trafikken. Eller kanskje det er rogalendinger det gjelder.  Uansett er det noe i luften på Nord-Jæren som jeg ikke er vant til, og det er ikke bare lukta av gjødsel.

For anledningen er det Sandnes som får æren av å starte showet, siden de nå kan slå seg på brystet og med rette hevde at fotballaget deres er like bra som Stavangers. Dessverre er det så som så med trafikkunnskap og parkeringsferdigheter, men også her er de nok på linje med Stavanger.

"Se her, de har anlagt en egen parkeringsvei forbi huset vårt"

"Se her, de har anlagt en egen parkeringsvei forbi huset vårt"

Bare for å gjøre det helt klart — dette er en gang- og sykkelvei.

Det er altså ikke bare i Sandnes vi finner idio- jeg mener jærbuer. På Stavanger flyplass i Sola er det satt av litt plass til parkering, men på langt nær nok når det lander to eller flere fly samtidig. Problemet er i følge Avinor at folk blir kjørt til og fra flyplassen av sine kjære — det Avinor så innsiktsfullt og profesjonelt kaller “kiss and fly”. Det blir ofte fullt på parkeringsplassen — der folk står med bilen på tomgang for å kunne stikke fra stedet fort hvis parkeringsvaktene kommer — og da må man ty til løsninger som dette.

"Hvis jeg bare bryter alle reglene LITT, så kan de ikke ta meg på noe!"

"Hvis jeg bare bryter alle reglene LITT, så kan de ikke ta meg på noe!"

Denne bilen står parkert og har motoren i gang. La oss ta det punkt for punkt.

 • 90% av bilen er i fotgjengerfeltet
 • Til høyre (ute av bildet) står det et skilt hvor det står “TOMGANGSKJØRING FORBUDT”
 • Han sperrer det ene kjørefeltet forbi terminalen
 • Til høyre, foran den hvite bilen, er det handicapparkering

Han stod slik i fem minutter.

This entry was posted in Transport and tagged , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Parkering på stavangersk

 1. Jonas says:

  Syt syt syt, mandag hele året..

  Bil 1, ser ut til å ha henger og drive med hagearbeid eller lignende. Noe som faktisk vil være tillatt å stå slik for av og pålessing.

  Bilde2, der står vel strengt talt du minst like ulovlig som den andre, da du er jo voldsomt langt ute til venstre, og ikke inne på parkeringsplassen lengre?

  • balchen says:

   1:

   “Det er helt forbudt å stanse på fortau, gang- og sykkelvei. Forbudet gjelder hele døgnet og er gitt av hensyn til trafikksikkerhet og fremkommelighet. Det spiller ingen rolle om stansen er av kort varighet eller at kjøretøyet ikke var til konkret hinder eller utgjorde noen trafikkfare..”
   “Kjørende skal bruke kjørebanen. Det er forbudt å kjøre på fortau eller gangveg.”

   2:

   Bildet er tatt på skrå ut av frontruten og min parkeringsplass er den siste før veien svinger til venstre. Den hvite bilen foran meg står ikke nærmere fortauskanten, men i en annen vinkel. Ref. Google Maps.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *